real vs fake

Γνήσια VS FAKE Προϊόντα

22/08/2018
0

Αν έχετε αγοράσει από ..ανώνυμες σελίδες στη Ελλάδα ή στο Εξωτερικό (πχ. Κίνα)
κάποια προϊόντα τα οποία μπορεί να φέρουν την ίδια ονομασία με τα αυθεντικά και τελικά ... δεν κάνει αυτό που περιμένατε ή
ήταν χαλασμένο και δεν σας το αλλάξανε ΧΩΡΙΣ να επιβαρυνθείτε, τότε πρέπει να διαβάσετε το συγκεκριμένο άρθρο
και θα καταλάβετε πως λειτουργεί η αγορά και θα σας βοηθήσει στις επόμενες αγορές σας.

1. Ποιότητα Προϊόντων

Τα προϊόντα (πλην φαγώσιμων) σε τεράστιο ποσοστό παράγονται στην Κίνα. Ακόμα και αν κάποια προϊόντα προϊόντα είναι συναρμολογημένα σε άλλη χώρα και αναφέρουν πχ. Made In Greece το πιο πιθανό είναι τα εξαρτήματα που περιλαμβάνουν να προέρχονται από την Κίνα.
Αυτό σημαίνει ότι και τα καλής ποιότητας προϊόντα (πρωτότυπα) και οι αντιγραφές κατασκευάζονται στην Κίνα.
Η αγορά λειτουργεί ως εξής, όταν βγαίνει ένα καλό προϊόν στην αγορά είναι σε άριστη ποιότητα, με εγγύηση και πωλείται από επίσημους αντιπροσώπους. 
Όταν γίνεται ευρέως γνωστό ξεκινάνε άλλα εργοστάσια αγνώστου ποιότητας και φήμης να τα αντιγράφουν, φυσικά σε κατώτερη ποιότητα ώστε να μπορεί να πωληθεί σε χαμηλή τιμή. Με λίγα λόγια το κάνουν εξωτερικά να δείχνει το ίδιο, αλλά τα υλικά και οι λειτουργίες του είναι ακατάλληλα για την δουλειά που έχει φτιαχτεί.

2. Ηλεκτρονικές Σελίδες

Πάντα να αγοράζετε από ηλεκτρονικές σελίδες που αναφέρουν επωνυμία, διεύθυνση, τηλέφωνο. Να προτιμάτε εταιρείες που μπορείτε επισκεφτείτε, άσχετα αν εσείς δεν θα πάτε γιατί είστε μακριά. 
Στα ηλεκτρονικά καταστήματα δε μπορείτε να ελέγξετε από κοντά τα προϊόντα. Πως ξεπερνάμε το συγκεκριμένο πρόβλημα;

Α. Τα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα είναι υποχρεωμένα να σας επιστρέψουν τα χρήματα εφόσον το προϊόν δεν ήταν αυτό που περιμένατε ή αν για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να το επιτρέψετε. Φτάνει αυτό; Φυσικά δε σημαίνει ότι πρέπει να αγοράζετε από ανώνυμες και χωρίς διεύθυνση και επωνυμία εταιρείας σελίδες, διότι μπορεί να βρεθείτε σε αδιέξοδο. Για να μπορέσετε να διεκδικήσετε το δικαίωμά σας να επιστρέψετε προϊόν θα πρέπει να είστε σίγουροι από που το αγοράσατε και ότι είναι εταιρεία, αλλιώς δε θα μπορέσει να σας βοηθήσει κανείς.

Β. Αποφεύγετε να αγοράζετε τα πιο φθηνά (κάποιες περιπτώσεις βγάζουν μάτι...). Δεν υπάρχει έμπορος παγκοσμίως που θα σας χαρίσει ή θα σας δώσει κάτι "τσάμπα". Το πολύ φθηνό στις περισσότερες περιπτώσεις είναι ακριβό διότι απλά δε δούλεψε ποτέ! Για παράδειγμα, δε μπορεί το αυθεντικό σε όλο τον κόσμο να πωλείται 20€ και σε "κινέζικη σελίδα" ή "σκρουτζομαγαζο" να πωλείται με 10€ ή ακόμα χειρότερα 5€. Γνωρίζουμε άπειρες περιπτώσεις που κάποιος κάνει σχόλιο σε προϊόν "Το πήρα και δεν κάνει..." και όταν έρχεται από την εταιρεία μας ήταν απομίμηση που απλώς... έμοιαζε με το κανονικό.  

Γ. Αγορές από εξωτερικό. Αν έχετε αγοράσει στην Ελλάδα κάτι και δε τους... "ένοιαξε" να σας εξυπηρετήσουν, φανταστείτε αυτούς που είναι σε άλλη χώρα. Δε πρόκειται να ενδιαφερθούν σε περίπτωση προβλήματος. Και όσο για αυτό που θα σας στείλουν, στηρίζεστε στην καλοσύνη τους... αφού δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για τρίτες χώρες, αλλά και να υπήρχε.. θα κόστιζε πολύ. Επίσης πλέον τα τελωνεία σταματάνε όλα τα δέματα εξωτερικού και θα σας μπει φόρος που τελικά θα πληρώσετε το ίδιο, αν όχι και παραπάνω, από το να το αγοράζατε Ελλάδα, χωρίς φυσικά να έχετε εγγυήσεις και τα σχετικά.

Οκ... Το diamandino.gr σε τι διαφέρει;

1. Είμαστε επίσημοι αντιπρόσωποι στα επώνυμα προϊόντα
2. Έχουμε δικές μας αποθήκες στο Χονκ Κονκ που γίνεται ποιοτικός έλεγχος σε όλα τα προϊόντα
3. Πουλάμε παγκοσμίως γι αυτό και οι τιμές μας είναι πάντα χαμηλότερες με τον "υγιή ανταγωνισμό" 
4. Εγγύηση 1-2 χρόνια σε όλα τα προϊόντα
5. Δικαίωμα επιστροφής χρημάτων
6. Φυσική έδρα που μπορείτε να μας επισκεφτείτε
7. Εκπαιδευμένο προσωπικό που σας φτιάχνει τη διάθεση

Comments

Average Star Rating:
0.00 (0 reviews Total)
 • 5 star
  0
 • 4 star
  0
 • 3 star
  0
 • 2 star
  0
 • 1 star
  0
Show reviews with:
5 star (0 reviews)
4 star (0 reviews)
3 star (0 reviews)
2 star (0 reviews)
1 star (0 reviews)

No posts found